Elikaherria – Elikadura Burujabetza – Soberanía Alimentaria

Soberanía Alimentaria. La Vía Campesina, Kontsumo eraldatzailea, Agroekologia, Komunalak, Nekazarien borrokak

U30 #prestatumotxila

Solidaridad compartida y creativa ante el riesgo de encarcelamiento de activistas de Askapena. #PrestatuMotxila #U30 Más vídeos: Hainbat eragilek dagoeneko motxilak prestatu dituzte! /Tantos agentes sociales estan preparando la motxila de la solidaridad! Komite Internazionalistak

Etxalde 13 (2016 Urtarrilla)

↓ Deskargatu Etxalde 13 ↓ → 03. «Leku Bat Utziko Duguia Laborantzari… Kostaldean?» Maryse Cachenaut → 04. Editoriala: La Lógica De Lo Local Está Muy Presente» → 05. «La Economía Solidaria En Euskadi: Proceso De Auditoria Social», Amaia Naveda → 06. Es Necesario Frenar El Aumento De La Producción → 08. Artadi Aboga Por Un Vino Ligado A La Tierra Que Huya De La Industrialización → 12. Hegaztien Gripearen...

Formazioaren proposamenak/Propuestas de formación y avisos [Enero 2016]

Proposamenak/Propuestas > Ehne-Bizkaia/Etxalde ELIKADURA BURUJABETZARI buruzko TOPAKETAK UDONDO GAZTETXEAN (Leioa) Hizkuntza/Idioma: euskaraz Urtarrilak 29, ostirala 19.30 Hitzaldia; “Gazte proiektu kolektibo berriak elikadura burujabetza betetzearen bidean” 21:00 Kontzertuak Urtarrilak 30, larunbata 12:30 Introducción a la Acuaponia de la mano de Birika 14:00 Bazkari herrikoia 17:00 “Bide Berriak” dokumentalaren emanaldia 20:00 Kontzertua “Frutarbolen landaketa, formazioa eta inausketa”. Hizkuntza/Idioma: euskaraz Otsailan zehar, Diman eta Ean Informazio gehiago; unai@ehnebizkaia.org edo 946232730...

13 #ETXALDE: «Uharte gazta, baserriari segida ematen dion esperientzia»

ÍNDICE/AURKIBIDEA: 3 · «LEKU BAT UTZIKO DUGUIA LABORANTZARI… KOSTALDEAN?» MARYSE CACHENAUT. 4 · EDITORIALA: LA LÓGICA DE LO LOCAL ESTÁ MUY PRESENTE». 5 · «LA ECONOMÍA SOLIDARIA EN EUSKADI: PROCESO DE AUDITORIA SOCIAL», AMAIA NAVEDA. 6 · ES NECESARIO FRENAR EL AUMENTO DE LA PRODUCCIÓN. 8 · ARTADI ABOGA POR UN VINO LIGADO A LA TIERRA QUE HUYA DE LA INDUSTRIALIZACIÓN. 12 · HEGAZTIEN GRIPEAREN AURKAKO NEURRI KALTEGARRIAK. 15 · «DISKUSIOA BAKOITZAK...

 Hendaiako herriko etxea Eusko sareari kidetzen den lehenengo herria da

Hendaiako Herriko kontseiluak, astearte gauean, Euskal Monetari kidetzeko erabakia hartu zuen. Bozka horrekin urrats berri bat eman du Euskoak Ipar Euskal Herrian, duela hiru urte hasitako abenturan. Aho batez, herriko kontseiluko gehiengoak zein gutxiengoak bat egin du euskoak bereak egiten dituen baloreekin. Kotte Ecenarro Hendaiako auzapez sozialista pozik eta zatisfos agertu da bozkarekin, eta, bereziki, erabaki horretan kontseilu guztia bat egin izana azpimarratu du. “Guztiek moneta horren proiektuan lekuko ekonomia edota euskararen alde ekintza egoki...

«Ole ta korta» komikia irratian

Elkarrizketa REASko webgunean: IKUSI HEMEN Parte hartzen dute Amaia Baiesteros (Egilea) eta REAS Euskadiko arduradun bat Amaia Navedak Ikusi Komikia: HEMEN Alboan eta REAS egoitzetan, jaso dezakezu paperezko komikia.

«Mendietako larreak abereei esker daude» Arantza Aldezabal [Berria / Bizigiro]

2016-01-20 | Aitor Biain ATZEKOZ AURRERA. ARANTZA ALDEZABAL. EHUKO IKERLARI ETA IRAKASLEA Mendiko artzaintza desagertzeak «ondorio kate luze bat» eragingo luke, EHUko biologia eta ekologiako ikerketa talde baten arabera. Talde horretako kide da Aldeazabal.  gun mendian duguna artzaintzari esker dugu». Hala dio eta hala frogatu du Arantza Aldezabal EHUko ikerlariak (Pasaia, Gipuzkoa, 1967). Izan ere, mendiko artzaintza uzteak ekarriko lituzkeen ondorioak aztertu ditu Aldezabal buru den EHUko Biologia eta...

«Apustu egin behar da bertakoaren alde» [Bizigiro/Berria]

ATZEKOZ AURRERA. JOSE ANTONIO ZAMALLOA. UXARTE SAGARDOTEGIKO ARDURADUNA Bizkaiko txotx garaiari hasiera emango diote gaur, Zornotzako Uxarte sagardotegian. Aitzol Atutxa aizkolaria da gonbidatu nagusia, eta, Zamalloaren arabera, «puntuan» dago edaria. Baserriari irtenbide bat emateko jarri zuen martxan Uxarte sagardotegia Jose Antonio Zamalloak (Zornotza, Bizkaia, 1958). Ez eraikinari probetxua ateratzeko bakarrik, baita inguruko lurrei ateratzeko ere. «Fruta arbolak landatzen hasi nintzen, gehienbat sagarrondoak, etorkizunean baserria bera sagardotegi bihurtu nahian». Urteak...
error: Content is protected !!